• Novinky

            • Jahodové víťazstvo

            • Krajské kolo súťaže Šaliansky Maťko v prednese slovenských povestí bolo nabité kvalitnými výkonmi. Jahodová víla Kordulka v podaní Terky Tverďákovej však uchvátila všetkých zúčastnených a naša šiestačka sa tak právom stala zvíťazkou 3. kategórie.

              Terka sa pred začiatkom súťaže poctivo rozhovorila a text si zopakovala obklopená záplavou žltých púpav. Počas samotnej súťaže svojou prirodzenosťou a talentom vtiahla porotu aj obecenstvo do príbehu a všetci spoločne prežívali osud víly, ktorá sa zmenila na skalu. Terka si v záverečnom hodnotení poroty ešte pred vyhlásením výsledokov vypočula pochvalné slová, ktoré boli ešte raz potvrdené po vyhodnotení a odovzdávaní diplomov a cien z rúk starostu MČ Košice - Západ Marcela Vrchotu a riaditeľky Domu Matice slovenskej Košice Martiny Matečkovej. Predsedníčka poroty Terku vyobjímala a poblahoželala jej k vynikajúcemu výkonu.

              Jedno je isté - Kordulkin osud znova rozpovie Terka na celoslovenskom kole, ktoré sa tradične koná v Šali.

              Terkine úspechy vysoko ocenilo aj vedenie školy, triedna pani učiteľka aj ostatní učitelia a popriali jej rovnaký úspech aj v celoslovenskom kole. V tejto jemnej bytôstke rastie silná a sebavedomá osobnosť.

            • Slávici rozozvučali školu

            • Radostný spev sa niesol celou školou v posledný aprílový utorok. Nádherné ľudové piesne za doprovodu akordeóna boli krásnym zážitkom pre všetkých, ktorí mali možnosť počúvať štyridsať malých aj veľkých folkloristov. Všetci pilne pracovali pod vedením pani učiteľky Križalkovičovej a výsledok bol úžasný.

              Porota to nemala ľahké, aby vybrala za každú kategóriu jedného, kto bude reprezentovať našu školu v máji v okresnom kole. Tu sú mená víťazov:

              I. kategória

              1. miesto: Laura Dziurová, 2.A

              2. miesto: Alžbeta Špacaiová, 2.A a Sára Fedorčáková, 1.A

              3. miesto: Dorota Zubriková, 1.B a Nataša Lemešová, 2.A

              II. kategória

              1. miesto: Júlia Halušková, 5.D

              2. miesto: Ema Kandráčová, 4.A a Lívia Oravcová, 4.A

              3. miesto: Elisa Nika, 6.B a Ondrej Kandráč, 6.A

              III. kategória

              1. miesto: Laura Čurová, 7.B

              2. miesto: Mária fabíková, 9.C

              3. miesto: Katarína Saxová, 9.C

              Blahoželáme a želáme veľa radosti zo spevu.

            • UŽ LEN DO PIATKU 29. 4.

            • Tento týždeň v piatok 29. 4. je uzávierka podania žiadostí o poukázanie 2% z dane. Využite posledné 3 dni na odovzdanie vyplneného tlačiva triednej pani učiteľke / učiteľovi prostredníctvom svojho dieťaťa a svojou "tehličkou" prispejte k "veľkej stavbe".

              ĎAKUJEME VÁM VŠETKÝM, že aj takýmto spôsobom naďalej podporujete našu školu.

            • Aktuálne

            • Milí rodičia,

              pripomíname VYHLÁSENIE O BEZPRÍZNAKOVOSTI, ktoré je potrebné poslať na Edupage triednym učiteľom. Ďakujeme.

              Všetkým prajeme pekný slnečný deň.

            • Bohatá medailová žatva

            • Hviezdoslavov Kubín priniesol v posledný deň pred veľkonočnými prázdninami radosť nielen recitátorom. Tešili sa s nimi vyučujúci, rodičia aj spolužiaci. Okresné kolo sa im vydarilo. Srdečne blahoželáme a všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy.

              Poézia

              Lívia Oravcová, 4.A - 1. miesto

              Júlia Verebová, 6.A - 1. miesto

              Viliam Ferko, 9.C - 3. miesto

              Próza

              Lenka Bedriová, 3.C - 1. miesto

              Veronika Gburíková, 6.C - 1. miesto

            • Veľkonočné prázdniny

            • 14. apríla začínajú veľkonočné prázdniny, ktoré končia 19. apríla, ale my budeme oddychovať aj 20. apríla, kedy máme RIADITEĽSKÉ VOĽNO. Do školy sa vrátime až vo štvrtok - 21.4.2022. Nech sú tieto dni bohaté na oddych a spoločne strávené chvíle v kruhu najbližších.

            • Čas na 2%

            • Čas Veľkej noci, ktorá sa tento rok bude sláviť v apríli, sa pomaly blíži. Spolu s ňou prichádza aj termín, kedy môžete využiť príležitosť poukázať 2% zo svojich daní našej škole. Všetky potrebné informácie a formuláre nájdete na našej stránke v časti VIAC - ŽIACI A RODIČIA - 2% Z DANE alebo kliknutím na tento link: https://zscamke.edupage.org/a/ziaci-a-rodicia...

              Ďakujeme, že takto aj naďalej podporujete našu školu.

            • Ratolesť už v pondelok

            • Veľkonočné vydanie školského časopisu Ratolesť bude v predaji za nezmenenú cenu 1,20€ od pondelka
              Všetkých čaká zaujímavé čítanie o novinkách v našej škole, vlastná tvorba, oddychové všeličo na voľné chvíle... Pán kaplán František tiež čo-to o sebe prezradil.

              redakčná rada

            • Deň vďačnosti

            • Siedmy apríl je spomienkou na sv. Jána Krstiteľa de la Salle, kňaza, ktorý je patrónom učiteľov. U nás v škole sa tento deň niesol v duchu vďačnosti.

              Siedmaci pripravili program a tretiaci milé darčeky pre všetkých učiteľov, vychovávateľov aj zamestnancov školy.

              Ďakovali sme nielen za učiteľov, ale aj za seba navzájom, za rodičov, súrodencov, za knihy, za spoločenské hry a za mnohé iné veci, ktoré nám robia radosť. 

            • Encanto

            • Pýtate sa, o čom je reč? Predsa o oscarovom animovanom filme, kde sa všetko točí okolo rodiny, hýri to tam farbami a piesne sú veľmi chytľavé. Žiaci tretieho až ôsmeho ročníka si ho boli pozrieť aj s triednymi učiteľmi. Niektorí ho už videli viackrát, no išli by naň opäť.