• Novinky

            • Deň radosti

            • Na prvom stupni sa radovali žiaci už 30. mája. Začali deň sv. omšou, keďže bol prikázaný sviatok a potom sa mohli dosýta hrať, súťažiť, oddychovať. Jednoducho, radovať sa a byť spolu.

              Aj malí, aj veľkí dostali sladkosť a džús ako darček od rodičovského združenia k svojmu sviatku. Ďakujeme.

              Druhý stupeň deň pred Medzinárodným dňom detí sa tešil z hier a zábavy na posledných troch vyučovacích hodinách. Program a aktivity pre všetkých pripravili ôsmaci. 

              Deň radosti pokračoval u druhákov športovými aktivitami v ŠKD.

            • Oznámenie o výberovom konaní

            • Riaditeľka Základnej školy sv. Cyrila a Metoda v Košiciach, v zmysle Zásad výberového konania na obsadzovanie miest zamestnancov katolíckych škôl a školských zariadení, vyhlasuje výberové konanie na obsadenie pracovných miest:

              1. Samostatný mzdový a personálny pracovník

              2. Učiteľ druhého stupňa základnej školy s aprobáciou anglický a slovenský jazyk - zastupovanie počas MD a RD

              3. Učiteľ prvého stupňa základnej školy - zastupovanie počas MD a RD

              4. Vychovávateľ - ŠKD - zastupovanie počas MD a RD

               

              Zoznam požadovaných dokladov:

              · prihláška do výberového konania s kontaktným tel. číslom a e-mailom

              · kópie dokladov o vzdelaní

              · profesijný životopis

              · odporúčanie kňaza

              · písomný súhlas uchádzača so spracovaním osobných údajov podľa zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov

              · čestné vyhlásenie o bezúhonnosti

              Platové podmienky: určené v zmysle zákona č. 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

              Prihlášky a požadované doklady do výberového konania je potrebné doručiť osobne alebo poštou do 10.06.2024 na adresu školy. Termín výberového konania bude oznámený telefonicky alebo e-mailom tým uchádzačom, ktorí splnia všetky požiadavky.

               

              V Košiciach 21. mája 2024

               

              Ing. Terézia Hrebeňárová

              riaditeľka školy

            • V 3.C hľadali poklad

            • Deň detskej radosti sa v 3.C niesol nielen v radostnom duchu, ale bol plný napätia a výziev. Deti mali za úlohu vypátrať ukrytý poklad. Na základe rôznych indícií, splnením úloh sa im to podarilo a dmena bola, veru, sladká.

            • Druhý stupeň putoval

            • Už niekoľko rokov na sviatok Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi býva dobrým zvykom, že putujeme do niektorého košického kostola. 30. mája sme sa vybrali na KVP do Kostola Božieho milosrdenstva. Každý so svojím osobným úmyslom, ale aj s naším spoločným. Všetci sme sa modlili za pokoj vo svete aj za našu školu.

              Spoločné agapé a chvíle strávené s triedou boli veľmi príjemné a obohacujúce pre všetkých.

            • ENTER PROGRAMIÁDA už čoskoro

            • Náš školský tím Machery ohromil svojím inovatívnym projektom AQUAMOSS porotu a v najbližších dňoch nás, ale aj seba, budú prezentovať na celoslovenskom finále v Bratislave. Držte sa, Danka, Vlado, Sofi, Ella a Vlado. A s čím postúpili? AQUAMOSS

            • Na chvíľu v Mexiku

            • Madian, študentka britských a amerických štúdií, ktorá pochádza z Mexika a je na Slovensku v rámci Erasmu, prišla na besedu medzi našich žiakov 28. mája. Beseda bola interaktívna, žiaci jej kládli zaujímavé otázky, na ktoré im ochotne odpovedala. Opäť to bolo veľmi poučné.

            • Druháci v Juskovej Voli

            • Krásne počasie tešilo našich druhákov v Juskovej Voli. Pani kuchárky výborne varili, druháci mali radosť, že mohli byť spolu s pani učiteľkami triednymi aj s pani vychovávateľkami v lone nádhernej prírody. 

              Ďalšie dni v druháckej ŠvP

            • Májové pobožnosti

            • V mesiaci máj sme mávali loretánske litánie v školskej kaplnke alebo v mariánskom kútiku v školskom átriu. 

              Kráľovná pokoja, oroduj za nás.

            • Pátrači dopátrali

            • Štvrtácke družstvo „Pátrači“ v zložení Viki, Miška, Danielka a Barbarka zo 4.A a Saška zo 4.D sa vo finálovom kole „Ukáž, čo vieš!“ dopátrali k víťazstvu, ku ktorému im srdečne blahoželáme a pani učiteľke Džmurovej ďakujeme za sprevádzananie počas celej súťaže.

            • Rozčítajme celé Košice

            • V rámci literárneho festivalu „Rozčítajme celé Košice“ našu školu 24. mája navštívila ilustrátorka Petra Lukovicsová. Predstavila žiakom ilustrácie vo svojich knihách pre deti a ochotne odpovedala aj na ich zvedavé otázky.

              Stretnutie vyvrcholilo spoločným tvorením. Pani výtvarníčka dotvárala kresby detí originálnymi prvkami. Nápadité ilustrácie možno privedú žiakov k čítaniu, ale aj k vlastným výtvarným nápadom.

            • Večer vďačnosti

            • Sme vďační za všetko, čo máme a svoju vďaku sme vyjadrili 20. mája sv. omšou v Kostole sv. Antona Paduánskeho, ktorú celebroval pomocný košický biskup, Mons. Marek Forgáč. Spolu s ním koncelebrovali aj náš školský kaplán František, otec Marek Kundera a otec Roland Nosov. Otec biskup nás v príhovore povzbudil do ďalších dní.

              Stretnutie pokračovalo spoločnými rozhovormi učiteľov, rodičov a sympatizantov našej školy. Rodičia si mohli popozerať galériu výtvarných prác svojich ratolestí, zahrať si kvíz o škole a potešiť sa aj z tomboly.

              Ďakujeme, že ste prijali naše pozvanie a mohli sme stráviť spoločný VEČER VĎAČNOSTI.

            • Podporili sme dobrú vec

            • Nadšení športovci z našej školy sa v nedeľu vo furčianskom lesoparku zúčastnili na 3. ročníku behu RUN4FOREST, ktorého cieľom je pomoc a podpora obnovy zelene v lesoch a parkoch. Za každého bežca zasadia jeden strom. 

              Tešíme sa, že sme aj takto mohli pomôcť prírode.

            • Dozbierané ...

            • SABI viečka máme dozbierané aj vyhodnotené. V tomto školskom roku sa do zberu zapojilo 78 žiakov na 1. a 2. stupni. Spolu sme vyzbierali a odovzdali do firmy Milkagro, s. r. o. 107,40 kg hliníkových viečok z mliečnych výrobkov SABI. Táto hmotnosť predstavuje približne 268 500 kusov viečok. V kategórii  A4, školy nad 300 žiakov, sme sa umiestnili na 1. mieste. Najusilovnejší zberač viečok dostane tablet, ďalší žiaci poukážky do predajní Milkagro a iné vecné ceny.

              Desať najúspešnejších zberateľov:

              1. Teo Sloboda, 3.A                         18 500 ks
              2. Katarína Chovancová, 9.D          10 000 ks
              3. Júlia Melicherová, 9.D                  9 881 ks
              4. Klára Fabíková, 8.C                      8 701 ks
              5. Peter Jiříček, 9.B                          8 170 ks
              6. Jana Vargová, 9.B                        7 523 ks
              7. Šimon Jerga, 9.B                          4 556 ks
              8. Alžbeta Múdra, 8.C                       3 706 ks
              9. Vladimír Turzák, 9.A                      2 610 ks
              10. Renáta Zupková, 7.C                    2 203 ks

              Ďakujeme za zapojenie sa do súťaže a výhercom srdečne blahoželáme.

            • Futbalový turnaj v ŠKD

            • V školskom klube detí mali futbalovú fiestu. Obrovské nasadenie malých futbalistov, hlasné povzbudzovanie dievčat aj rodičov, no a bedlivé oči tímu rozhodcov pod vedením Jožka Plichtu - takto to vyzeralo 15. mája na školskom ihrisku. Neposlušnú loptu sa futbalisti snažili stoj čo stoj dostať do brány. A veru, padlo to tam až dvadsaťdvakrát.

              Turnaj napokon zaslúžene vyhrali skvelí chlapci z 1.C.  Zároveň môžeme povedať, že víťazi sú všetci, lebo chlapci hrali s nadšením a fair play. Bola to radosť pozerať sa na zápasy.

              futbalový turnaj - druháci

              futbalový turnaj - štvrtáci

              Naši tretiaci majú úspešne za sebou veľkú výzvu - FUTBALOVÝ TURNAJ. Všetci boli úžasní, ale víťaz môže byť len jeden. A tým sa v školskom roku 2023/2024 stala trieda 3.A. Ocenení boli aj niektorí žiaci. Najlepším útočníkom sa stal Oliver Naď z 3.A, najlepší brankár Pavol Vlček z 3.C a cenu za najkrajší gól si prevzal Ján Jarinkovič z 3.B. Gratulujeme!

            • Pomôcky uložené v kadečom

            • V piatok školské pomôcky boli uložené v rôznych nádobách, košíkoch, kufroch, obaloch od nástrojov, v kočíku a vo všeličom inom. Nápaditosť našich žiakov a učiteľov je naozaj veľká.

            • Šiestaci v Steelparku

            • Šiestaci sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o výrobe ocele, magnetizme, robotike či elektrine na exkurzii v Steelparku.

            • Ústavný súd navštívili ôsmaci

            • Podnetnú exkurziu absolvovali ôsmaci na Ústavnom súde Slovenskej republiky. Ústavný sudca Martin Vernarský im v prednáške Ústava na každý deň priblížil zaujímavé informácie o ústavnom súdnictve na Slovensku.

              V závere aj sami položili zopár otázok a urobili si aj niekoľko záberov.

              Ďakujeme za možnosť návštevy.

            • Multikultúrna streda sa vydarila

            • V stredu ste mohli na chodbách školy stretnúť obyvateľov rôznych krajín. Prvenstvo v najväčšom počte zapojených žiakov z triedy si drží 4.A a 9.D.