• Novinky

            • Pódiové umiestnenie Ratolesti

            • Celoslovenská súťaž PRO SLAVIS 2021 ocenila školské a triedne časopisy nielen zo Slovenska, ale aj zo škôl v zahraničí, ktoré majú vyučovací jazyk slovenčinu. Porota vyberala zo 190 časopisov a naša Ratolesť získala 2. miesto v kategórii základných škôl. Redakčná rada sa veľmi teší a ďakuje všetkým svojim čitateľom za priazeň.

            • Deň bez technológií

            • Poznáte to. Ráno sa zobudíte, čeknete novinky na mobile a kvalitu spánku na smart hodinkách. Idete do školy, slúchadlá na ušiach a vypeckovaná hudba. V škole môžu byť pre vás nudné hodiny, tak radšej nekonečne scrollujete memečka alebo videá na TikToku. Prídete domov, kamoš vám pošle vypracované domáce na messenger a môžete tak do večera pozerať videjká na Youtube alebo "gejmiť" obľúbenú hru. A tak to ide zas.. a zas... A zas...

              Počkať, počkať, neuchádza nam týmto niečo?  Technológie majú život zľahčovať a nie nás oň oberať. Sú dobrý sluha, ale zlý pán.

              Preto tu máme pre vás výzvu.

              Zajtrajší deň - 26. január 2022 prežijeme všetci bez technológií.

              To znamená bez mobilov, tabletov, počítačov dataprojektorov či dokonca kalkulačiek. Už dnes večer si teda natiahnite budík, ale nie ten na mobile, aby ste sa do zajtrajšieho rána mohli prebudiť bez toho, aby prvou vecou, po ktorej siahnete, bol váš telefón. Ten v ideálnom prípade nechajte oddychovať doma. Ak ho nevyhnutne potrebujete, tak si ho nechajte vypnutý v skrinke počas celého vyučovania. Namiesto neho radšej zapnite seba a svoju kreativitu. Venujte sa druhým a objavujte čaro offline sveta. Aby ste vedeli, že to myslíme naozaj vážne, tak učiť sa budete iba prvé tri hodiny. Zvyšné hodiny si môžete doniesť spoločenské hry a premeniť svoje triedy na živé sociálne siete.

              A keď hovoríme, že bez technológií budeme všetci, myslíme tým naozaj všetkých. Výzva platí rovnako pre žiakov, ako aj pre učiteľov. Tí budú učiť spôsobom, ako sa učili žiaci pred vami po desiatky rokov. Môžem vám povedať, že učitelia si medzi sebou vraveli, že určite vydržia bez technológií viac ako žiaci. Dokážete prekonať ich očakávania? Ba čo viac. Dokážete prekonať sami seba?

              Zajtra budete mať príležitosť ukázať to. Tešíme sa na vás a na spoločný deň bez technológií.

            • Sme najlepšia cirkevná škola Slovenska

            • Netvrdíme to však sami. Každoročne zverejňuje rebríček škôl Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy. V tom najnovšom sme sa v celoslovenskom hodnotení umiestnili na skvelom 11. mieste, čo z nás robí jednotku spomedzi všetkých cirkevných základných škôl na Slovensku.

              Hodnotenie odráža dosiahnuté výsledky žiakov vo viacročnom časovom horizonte. Celkovo bolo v rebríčku hodnotených takmer 700 základných škôl. V rámci Košického kraja sme obsadili výsledné štvrté miesto. Zaujímavosťou je, že v košickom porovnaní sa pred nás dostali „až“ dve školy, ktoré v rebríčku obsadili prvé respektíve tretie miesto.

              Celý rebríček nájdete na www.ineko.sk. Chceli by sme sa Vám poďakovať za spoluprácu, modlitby a prejavenú dôveru. Spolu tvoríme najlepšiu cirkevnú základnú školu Slovenska.