• Novinky

            • Záložka do knihy spája školy

            • Počas celého mesiaca október žiaci vyrábali záložky pre svojich kamarátov zo Zemianskej Olče. Táto škola nám bola pridelená v rámci projektu Záložka do knihy spája školy. 12. ročník sa niesol v duchu témy Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní. A tak rozprávkové bytosti ožívali počas hodín výtvarnej výchovy, ale aj hodín literatúry. Veríme, že záložky do knihy potešia všetkých, ku ktorým sa dostanú.

            • Detský čin roka

            • Opäť je to tu! Áno, už sme začali čítať príbehy našich rovesníkov. Čítajú piataci, ale aj siedmaci a možno do konca novembra prečítajú a zahlasujú za detský čin roka 2021 aj iné ročníky. Sú to naozaj silné príbehy, ktoré vykonali žiaci zo základných škôl na celom Slovensku. V tomto školskom roku hlasujeme vo ôsmich kategóriách a prečítame až štyridsať príbehov, ktoré sú veľmi dojímavé a zaslúžia si, aby o nich vedeli viacerí.

            • Misie u nás v škole

            • Na hodinách náboženstva na druhom stupni mali žiaci 22. októbra besedu s misionárkami zo spoločenstva CHRISTOFORUS, ktoré pôsobí pri Univerzitnom pastoračnom centre v Košiciach. Misionárky im predstavili svoju misijnú činnosť v Rumunsku. Ich víziou je osobným svedectvom – slovami i skutkami – sprostredkovať ľuďom stretnutie s Bohom. Aby aj v čase, keď s nimi nie sú, intenzívne prežívali Božiu lásku a sami sa stávali stále viac Jeho nástrojmi v službe lásky. Bolo to zaujímavé aj podnetné stretnutie. Misionárky im predstavili svoju misijnú činnosť v Rumunsku. Ich víziou je osobným svedectvom – slovami i skutkami – sprostredkovať ľuďom stretnutie s Bohom. Aby aj v čase, keď s nimi nie sú, intenzívne prežívali Božiu lásku a sami sa stávali stále viac Jeho nástrojmi v službe lásky. Bolo to zaujímavé aj podnetné stretnutie.

            • Podaj ďalej ponožky

            • Žiacka školská rada v októbri pripravila zbierku ponožiek pre ľudí bez domova. Do tejto výzvy sa mohli zapojiť všetci. Ako? Darovaním nových ponožiek ľubovoľnej farby a veľkosti. Žiaci oslovili aj svojich priateľov, aby tiež pomohli. Ponožky sa zbierali na vrátnici aj pred školskou kaplnkou.

               

              Naozaj sme boli empatickí a krásnou zbierkou pomôžeme tým, ktorí to potrebujú.